Collega’s blij met kerstpakketten

Collega’s blij met kerstpakketten

Als directiesecretaresse zit ik nog wel eens wat onzeker in mijn baan. Ik werk er vanaf maart dit jaar en ben dus in feite nog steeds aan het wennen. Niet alleen werk ik er dus nog geen vol jaar lang, ook heb ik nog niet de vanzelfsprekende band opgebouwd met mijn collega’s dat ik ze door en door ken. Mijn baas ken ik natuurlijk goed omdat ik daar dagelijks mee werk, wij moeten hele korte lijntjes hebben met elkaar omdat we echt op elkaar ingespeeld moeten zijn. We moeten van beide kanten weten wat we aan elkaar hebben. Maar mijn eigen collega’s, zeg maar mijn directe collega’s van de administratie en van financiën, die ken ik nog niet zo heel goed, alleen van wat er in de pauze in de kantine besproken wordt. En dat blijft toch vaak een beetje oppervlakkig. Toen mijn baas me onlangs vroeg de kerstpakketten te regelen voor onze gehele staf, een man of twintig, kreeg ik het wel even benauwd. Wij zijn een heel gemixt team, en we zitten er met mannen en vrouwen door elkaar, jong en oud. Hoe zoek je nou de juiste kerstpakketten uit waar iedereen blij mee is? Eten doet het altijd wel goed, dacht ik, maar ook in dit soort bourgondische kerstpakketten zag ik allerlei verschillen en werd de keuzevrijheid me even teveel. Ik besloot het maar eens in de groep te gooien in de pauze, bij mijn directe collega’s. Die hadden er natuurlijk allemaal hun eigen ideeën over, en er kwam een hele hoop over de tafel. Ik wist niet dat er zoveel verschillende mogelijkheden voor kerstpakketten waren! Uiteindelijk kwam een collega met het perfecte idee voor kerstpakketten, namelijk die ze zelf kunnen samenstellen naar eigen wens en keuze! Ik ben blij dat ik even heb kunnen sparren en advies heb kunnen inwinnen, en het leverde goed resultaat op: alle collega’s waren tevreden over hun kerstpakketten!