Een cadeau voor hem

cadeausInspiratie voor een cadeau voor hem

Mijn vriend is binnenkort jarig maar een cadeau voor hem is nog niet eens zo heel gemakkelijk te vinden – voornamelijk gevoed door het feit dat hij nogal selectief is als het op cadeautjes aankomt, die man is niet makkelijk te plezieren. Het vervelende is ook nog eens dat hij niet aangeeft wat hij graag zou willen hebben, ik moet dus zelf maar door de regels heen lezen waar hij op dat moment mee bezig is of zijn aandacht op gefocust heeft, wat de hobby is waar hij zich ten tijde van zijn verjaardag op heeft gestort. Dit keer heb ik mijn hersens gepijnigd maar een cadeau voor hem kwam nog niet zo gemakkelijk naar boven. Ik ben daarom het web maar eens opgegaan en keek rond voor ideeën voor een cadeau voor hem, iets wat me wel de benodigde inspiratie opleverde. Het is leuk te zien hoe associatief je geïnspireerd kan worden alleen al door een overzicht van verschillende cadeaus te zien staan. Uiteindelijk wist ik het, had ik het geweldige idee voor een cadeau voor hem te pakken en ben ik daar ook gericht naar op zoek gegaan. Mijn vriend is al jarenlang helemaal weg van een bijzonder goede maar ook excentrieke muzikant uit de afgelopen eeuw. Hij heeft zo’n beetje alle platen die er uit het meesterbrein van deze muzikant zijn gekomen maar nooit heb ik hem een boek open zien slaan om eens te lezen hoe het er in het leven van deze man aan toe ging – en dat terwijl ik weet dat hij een behoorlijk meeslepend leven heeft gehad. Ik vond het tijd worden deze interesse eens te verdiepen en op geen manier gaat een kunstvorm meer leven dan wanneer je er wat achtergrond van tot je hebt genomen. Ik besloot hem de biografie van deze muzikant cadeau te doen.