Een geslaagd dagje uit met deze tips

verschoningsmatje

Ga je er graag op uit en heb je jonge kinderen? Dan zijn er een aantal dingen die tijdens je tripje zeker niet mogen ontbreken. Waarschijnlijk denk je zelf wel aan luiers en billendoekjes Het komt ongetwijfeld voor dat je kleine spruit tussendoor even verschoond moet worden. Ga je naar een recreatiepark dan zijn er altijd wel toiletten aanwezig met een verschoningskussen, maar ga je bijvoorbeeld een dagje naar het park dan heb je dit niet. Een verschoningsmatje is in zo’n geval zeker aan te raden. Dit is ook handig, wanneer je gewoon overal direct een luier wilt verschonen. Het is namelijk niet prettig om eerst op zoek te moeten naar een toilet, wanneer je kindje net die welbekende spuitluier heeft! Ook een fles en eventueel een speentje zul je niet snel vergeten, maar denk er hierbij ook aan dat je warm water nodig hebt. Een thermoskan met heet water is daarom handig om op je lijstje te zetten.

verschoningsmatje

Wat is waar je op kunt letten?

Iets lekkers te eten en te drinken voor onderweg is ook absoluut aan te raden, zeker wanneer je bestemming wat verder weg is. Ditzelfde geldt voor iets van vermaak. Denk aan een kleurboekje met potloden, de favoriete knuffel van je kind of misschien wel de ipad als je kind al ietsje ouder is en hiermee overweg kan.

Heb je daarnaast voor vertrek de weersvoorspellingen gecheckt? Denk dan aan zonnebrandcème of misschien juist regenkleding en -laarzen. Een extra setje gewone kleding is ook nooit weg. Houd ook altijd rekening met een ongelukje. Een ehbo tasje met in ieder geval pleisters en paracetamol mag zeker niet ontbreken wanneer je een dagje weg gaat met jonge kinderen. Het is bovendien de angst van iedere ouder: je kind kwijtraken in een overvol pretpark of op een andere, drukke plek waar je kind de weg niet kent. Handig om mee te nemen, is dan een siliconen polsbandje met naam en telefoonnummer.

Al met al een aardig lijstje, maar met deze voorbereidingen ben je nagenoeg verzekerd van een geslaagd dagje uit!