Goedkoop kinderfeestje vieren

mainlogoUw kind is bijna jarig en u wilt graag een feestje geven, maar u heeft geen zin om flink in de buidel te tasten. Iedereen denkt altijd meteen dat kinderfeestjes veel geld moeten kosten, maar niets in minder waar. Kinderen zien de activiteiten of spelletjes niet uitgedrukt in geld, maar in plezier. Een feestje is leuk en dat is het belangrijkste. En wat is nou het leukste om een goedkoop kinderfeestje te vieren, terwijl iedereen de tijd van z’n leven heeft.

Vier het thuis
Een van de goedkoopste opties om een kinderfeestje te vieren, is thuis. En denk dan niet meteen dat u een heel circus af moet huren in de achtertuin, want dan rijzen de kosten alsnog de pan uit. Ga leuke spelletjes doen, knutselen of maak van de huiskamer een bioscoop met veel kussen.

Buitenshuisballoons-878937_640
Mocht het weer goed zijn, kunt u een feestje buiten plannen. Denk hierbij aan een sportmiddag met leuke toernooitjes of wedstrijden, waarbij de winnaars mooie prijzen kunnen winnen.

Ook kunt u de kinderen meenemen naar een speeltuin en tussendoor lekker met z’n allen picknicken. De kinderen kunnen zich zelf zo lekker bezighouden. Wat u bij de picknick serveert, kunt u zo duur maken als u wilt.

Kinderen op speurtocht
Wat ook een erg leuk idee is, maar wel wat voorbereiding vergt, is een speurtocht opzetten. Verdeel de kinderen in groepen, waarbij de eerste groep een speurtocht uitzet. Of een waarbij de kinderen vragen moeten beantwoorden, een opdracht moeten doen of iets raden van een foto. En zo zijn er nog talloze andere ideeën wat u kunt gebruiken bij een speurtocht.

Uiteraard betekent een goedkoop kinderfeestje vieren niet meteen dat u thuis moet blijven. Er zijn ook voldoende activiteiten in de buurt die niet meteen heel veel geld kosten. Enkele voorbeelden hiervan zijn; snowboarden, midgetgolfen, lasergamen. Kijk bij u in de buurt of een van deze opties aanwezig is.

Meer tips nodig voor een goedkoop kinderfeestje? Lees dan hier verder.brigadier-842644_640