Goedkope stoffen alternatief

goedkope stoffen

Iedereen kent wel de standaard goedkope stoffen zoals linnen, katoen of polyester. Echter zijn er ook veel stoffen te koop die wat minder algemeen bekend zijn onder de mensen. In dit artikel gaan we 3 van deze stoffen beschrijven en hun pluspunten en minpunten vergelijken. Deze 3 stoffen zijn nog niet erg bekend onder de mensen, maar dit wil niet zeggen dat deze stoffen nog niet gebruikt worden voor het fabriceren van kleding.

De drie stoffen

Elastaan goedkope stoffen

Elastaan ​​is een rekbaar synthetisch rubber. Additief waarvan meestal een paar procent wordt toegevoegd aan een ander materiaal. 

Pluspunt: zeer comfortabel om te dragen. Daarom worden er jeans gemaakt, zoals 98% katoen en 2% elastaan. 

Minpuntje: niet in de droger want dan barst het mandje. 

goedkope stoffen

Hennep 

Hennep (niet hetzelfde als wat er in een joint gaat) groeit ook in Nederland en is de laatste tien jaar steeds populairder geworden. Het garen is als vlas. Deze stof zie je terug in losse, zomerse kleding, zoals flared broeken en blouses.

 Pluspunt: hennep heeft net als linnen een grove structuur en is licht glanzend. Je kunt ook mooie steken maken. 

Nadelen: veel verfrommeld. Tenzij je een casual look wilt, moet je hennep goed strijken. 10. 

Bamboe

Bamboe is een alternatief voor katoen en wordt op dezelfde manier gemaakt als visco. Je vindt het materiaal steeds vaker terug in bijvoorbeeld handdoeken, sokken en overhemden. 

Plus: het is zacht, comfortabel, drie keer resistenter, antibacterieel en hygroscopisch dan katoen. Dit komt omdat bamboe microscopisch kleine gaatjes bevat.

Nadelen: Net als viscose heeft bamboe een vrij zachte textuur.