Guus Meeuwis

Guus Meeuwis

Guus Meeuwis is een Nederlandse zanger geboren op 23 maart 1972 in Mariahout.
Hij is zeer bekend in heel het land met zijn zuivere stem die hij in meerdere muziekgenres gebruikt. Guus Meeuwis zingt onder andere veel Nederlandse pop en rock muziek. Iedereen kent hem wel van het nummer ‘Het is een nacht’ en ‘Brabant’. Deze nummers worden op zowel ieder Hollands feest gedraaid en volop meegezongen. De teksten
van Guus Meeuwis zijn liedjes zijn erg pakkend en verleidend om mee te zingen.
guus-meeuwis viking

Carrière

De zangcarrière van Guus Meeuwis begon rond 1995. Dit kwam door het eerder genoemde nummer ‘Het is een nacht’. Het werd al snel een echte klassieker die in de top 40 van de Nederlandse muziek is gekomen.

In 1997 kwam Guus Meeuwis al met zijn tweede album genaamd ‘Schilderij’. Dit album kreeg een platina plaat en is dus minstens 100.000 keer verkocht. Het meest recente album dat Guus Meeuwis heeft uitgebracht is ‘Hollandse Meesters’. Dit gebeurde op 17-10-2014.

Guus Meeuwis verscheen uiteindelijk op meerdere concerten en werd steeds beroemder. Zijn nummers zijn overal te horen. Vooral in de Nederlandse kroeg is Guus Meeuwis erg geliefd.

Wat Guus Meeuwis voor de rest nog op het programma heeft staan is niet geheel bekend, maar het gaat zeker nog wat worden.