Je weet nooit wat je aan de dashcam kunt hebben

Je weet nooit wat je aan de dashcam kunt hebben

 

Sinds ik zelf van dichtbij heb meegemaakt hoe het is om in een ongeluk te zitten dat niet jouw schuld is, maar dat toch niet te kunnen bewijzen, heb ik sindsdien een dashcam in mijn auto geïnstalleerd. Het fijne is, zo’n dashcam is hartstikke betaalbaar, goedkoop zou ik zelfs willen zeggen, en het kan je zo enorm veel kosten en gedoe besparen. Laat me je mijn situatie zoals die gebeurde uitleggen. Ik kwam in een ongeluk te zitten, een botsing tussen twee auto’s inclusief mijzelf. Het was midden op een landweg in de vroege avond en er was niemand om ons heen, er waren geen getuigen van het gebeurde. Ook waren er geen camera’s op straat aanwezig die hadden kunnen registreren wat er precies gebeurde, iets wat me uiteindelijk voor mijn positie echt had kunnen helpen. Ik heb geen schadeclaim kunnen indienen terwijl mijn auto total loss was. Ik mag op zich echt nog blij zijn dat ik er zelf zonder kleerscheuren vanaf ben gekomen, daar niet van, maar het blijft toch zuur dat ik zelf voor de kosten heb moeten opdraaien en ik niks heb kunnen claimen bij die ander. Dit is een harde maar wel een wijze les geweest aangezien ik sindsdien direct een dashcam ben gaan aanschaffen, om dingen als dit in de toekomst toch echt voor te zijn. Ik heb er zelfs al profijt van gehad toen ik mijn auto parkeerde en voor een uurtje weg was. Bij terugkomst ontdekte ik dat er mijn zijspiegel eraf was gereden en niemand had een briefje achtergelaten. De dashcam had het nummerbord van de betreffende auto geregistreerd en ik heb de dader dus aansprakelijk kunnen stellen! Sindsdien laat ik de camera altijd in functie, want je weet dus nooit wat je eraan kunt hebben!