Kerstpakketten bestellen: zo maak je er een succes van dit jaar

Kerstpakketten bestellen is niet gemakkelijk. Je wilt dit jaar goed nadenken over de inhoud en over hoe je al je personeel blij kunt maken en kunt motiveren. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, zo lijkt het. Maar niet als je de volgende tips gebruikt.

1. Betrek je personeel bij het kerstpakketten bestellen

Het uitkiezen van de kerstpakketten kan als een eenzame taak voelen, maar dat is het niet. Want iedereen in het bedrijf krijgt ermee te maken. Daarom is het helemaal niet vreemd om je personeel bij de besluitvorming te betrekken en hen te vragen wat ze precies in de kerstpakketten willen ontvangen dit jaar. Vraag ze het ideale kerstpakket te omschrijven of je te vertellen wat ze vonden van het pakket vorig jaar. Kerstpakketten bestellen hoef je niet alleen te doen en door je personeel te vragen om hun inspraak motiveer je ze. Tegelijkertijd krijg jij waardevolle informatie zodat je niet meer hoeft te gokken.

2. Koop je pakketten online

Er zijn webwinkels speciaal voor het bestellen van kerstpakketten en deze hebben een enorm aanbod zorgvuldig samengestelde opties. Je kunt het assortiment altijd bekijken, het hele jaar door. Deze pakketten zijn schitterend ingepakt en in allerlei kleuren, thema’s en prijsklassen te krijgen. Daarbij zijn de artikelen die worden toegevoegd ook altijd interessant. Door online je kerstpakketten te bestellen bespaar je geld en heb je de keuze uit een groot aantal opties. Als je daar geen geschikt pakket vindt, dan vind je het nergens.

3. Maak duidelijk wie de afzender is

De beste kerstpakketten refereren naar punten die al je medewerkers met elkaar gemeen hebben. Een duidelijke overeenkomst die iedereen deelt is het bedrijf waarvoor jullie werken. Je maakt het kerstpakket direct al specialer en unieker als je kiest voor een pakket in de kleur van je huisstijl en als je het logo van je bedrijf verwerkt in de verpakking. Door deze kerstpakketten te bestellen voelt deze direct vertrouwd en creëer je een gevoel van saamhorigheid onder de ontvangers en trots om voor jullie bedrijf te werken.

4. Kies een artikel dat iedereen herkent

Een andere overeenkomst die iedereen met elkaar deelt is dat jullie allemaal hetzelfde maken, verkopen of leveren. Het doel van het bedrijf is iets wat je kunt aanspreken door kerstpakketten te bestellen met een artikel dat daarnaar refereert. Een wollen muts is dan een goed voorbeeld voor een bedrijf dat daken isoleert. Werken jullie voor een energieleverancier, dan kun je kerstpakketten bestellen met een radio die werkt op zonne-energie.

5. Verwijs naar een prestatie

Een laatste manier om succesvolle kerstpakketten te bestellen is door een prestatie te nemen die het afgelopen jaar door iedereen geleverd is. Je kiest dan een thema uit dat daarnaar verwijst, zoals een pakket met ecologische producten als jullie veel aandacht besteed hebben om duurzamer te worden. Doe je dat goed, dan spreek je niet alleen waardering uit, maar laat je ook zien wat je waardeert. Op die manier wordt jouw kerstpakket ongetwijfeld een succes dit jaar.