Museum Lalique is leerzaam voor elke kunstliefhebber

Voor een leerzame dag kan je in het stadje Doesburg een prachtig museum bezoeken,  die iedereen versteld laat staat van zijn prachtige eigendommen. Voor elke kunstliefhebber raadt ik je zeker museum Lalique aan.

Het museum is gebaseerd door een Franse kunstenaar René Lalique. Lalique leefde in 1860 tot 1945 en wordt de Da Vinci genoemd onder de glaswerken en juwelen. Zijn eigen naam is helaas niet zo bekend. Terwijl het misschien wel een van de beste kunstenaars ooit was. Lalique was gespecialiseerd in de kleine details van zijn kunstobjecten en maakte dat allemaal met een vergrootglas. Hier heeft het museum zeker aan gedacht en heeft schermen geplaatst, zodat je kan inzoomen om alle details zo scherp mogelijk te zien.

Bloementuin

In het museum hebben ze ook een prachtige bloementuin ontworpen, gebaseerd op de kunstenaar. Hier vind je libellen en vlinders terug waar de Franse kunstenaar dol op was. Ook kun je heerlijk gaan lunchen in de tuin. Wanneer het te koud is, kan je ook lunchen bij de openhaard. Reserveren is niet nodig.

Wilt u graag informatie over het museum? bekijk de website van het museum Lalique en  vind alles wat je moet weten van openingstijden tot arrangementen.