Petten voor heren: leger pet

Petten zijn in de loop van de tijd geëvolueerd. In Europa is het dragen van een pet een gangbare praktijk, zowel een pet voor dagelijks gebruik als een pet die meestal wordt gebruikt op bepaalde gelegenheden, zoals bruiloften of begrafenissen. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten petten voor mannen met verschillende vormen en maten. Een pet voor mannen kan in verschillende soorten worden ingedeeld. Ten eerste is er de leger pet. Deze pet wordt vaak gebruikt door militaire soldaten. Het uiterlijk van deze leger pet lijkt op een trucker pet, maar het verschil is de kenmerkende militaire stijl die andere petten niet hebben. De leger pet verandert visueel niet veel, alleen qua comfort is de leger pet zeer comfortabel om te dragen onder alle omstandigheden, zowel in de winter als in de zomer.

Petten voor heren: platte pet, snapback pet

Dan is er nog de Flatcap. Van deze pet kan worden gezegd dat het een mannen pet is, omdat vrouwen hem zelden dragen, behalve bij het bijwonen van een vintage-themafeest. Flat cap heeft een unieke vorm, waardoor het dragen van deze pet ons het gevoel geeft terug te gaan naar het tijdperk van de industriële revolutie, heel klassiek en met karakter. Dan is er nog de baseballcap. Deze pet geeft een sportieve en casual look. Deze pet heeft een opvallende belettering of logo op de voorkant. Baseball cap is de meest populaire pet voor heren. Een andere pet of pet voor heren is een snapback pet. Deze pet wordt ook wel een rapper pet genoemd. De vorm van deze pet is vergelijkbaar met een baseballpet, behalve dat het vizier meestal kort is. Op de snapback cap zit ook een drukknoop die we kunnen aanpassen aan de diameter van onze hoofdomtrek.

Petten voor heren: kapiteins pet, zonneklep

Er zijn veel meer soorten petten op de markt. Dit type kapiteinspet is de laatste tijd ook erg populair. Deze pet is gemaakt van katoen en heeft een vrij unieke vorm. Deze pet wordt gedomineerd door beige en bruine kleuren. Deze pet is perfect voor de winter. Een ander type pet voor mannen is een zonnepet. Deze pet heeft een gemeenschappelijke vorm. Alleen bedekt deze pet niet het hele hoofd. Deze pet beschermt onze ogen en gezicht tegen de zon, waardoor hij zeer geschikt is om te dragen in de zomer of als we buiten gaan sporten.