Van je cadeautje iets speciaals maken

Cadeautjes inpakken is een kunst. Elke kerst zit ik uren cadeautjes op de meest originele manieren in te pakken. Voor inspiratie kijk ik vaak naar YouTube tutorials, daar leer ik elk jaar weer nieuwe trucs om mijn cadeautjes leuk in te pakken.

Cadeaupapier
Het goed kunnen inpakken heeft te maken met het soort inpakpapier. Als je niet goed bent in inpakken dan is het aan te raden om dik papier te gebruiken. Zo heb je meer grip tijdens het inpakken. Ik zelf vind het leuk om na een lag inpakpapier een laag doorzichtige folie, hiermee creëer je een cadeautje in een cadeautje idee!

Inpakken met lint
Lint maakt cadeaus extra feestelijk. Lint kan je makkelijk zelf krullen met een schaar maar je kan ook een lintsplitter hiervoor kopen.

Tape of plakband
Cadeautjes kan je dichtplakken met doorzichtig plakband maar je kan het ook doen met een leuke kleur tape. Het tape moet dan wel netjes en recht worden geplaatst zodat niet slordig staat. Je kan zelfs je tape bedrukken, waardoor je een cadeautje helemaal personaliseert.

Inpakken met stof
Natuurlijk kan je cadeautjes inpakken met folie of papier, maar je kan ook inpakken met doeken. Hierdoor ben je ook milieubewust bezig aangezien de doeken daarna gebruikt kunnen worden als bandana’s of als sjaals.

Inpakken met moeilijke vormen
Waar ik eerst het meeste last mee had was het inpakken van bepaalde vormen en dan voornamelijk ronde vormen. De makkelijke manier is om in te pakken met folie, waardoor je makkelijker een aparte vorm kan inpakken. Daarnaast kan je ook ‘vals spelen’ door dingen met een rare vorm in een doos te verpakken. De doos pak je daarna in met inpakpapier en je hebt een perfect cadeautje!

Extra’s
Wil je meer laten bedrukken met een logo of een tekst kijk dan even op de website van Maxilia.nl! Heel veel succes met inpakken J