Waar je goede champagne kunt kopen

imageWaar je goede champagne kunt kopen

We hadden iets te vieren. Mijn vrouw en ik gingen destijds trouwen en we wilden groots uitpakken. Daar hoort van alles bij: lekker eten, goede champagne, fijne muziek, een prachtige jurk en natuurlijk al onze vrienden en familieleden. Daarom heb ik tegen haar gezegd dat ze alles mag uitzoeken wat ze wilde. Geld was geen probleem voor deze gelegenheid. Je trouwt echter maar een enkele keer en het is zeer belangrijk dat je daar een gigantisch feest van maakt. Je zult het namelijk de rest van je leven herinneren. De eerste stap was voor ons de champagne. We zijn allebei erge champagne liefhebbers. Het is voor ons belangrijk dat ook onze gasten kunnen genieten van de beste champagne die we kunnen vinden. Terwijl mijn vrouw ondertussen ook druk bezig was met het vinden van de perfecte jurk, ben ik eindeloos lang op zoek gegaan naar precies die champagne die ik voor ogen had voor mijn droom bruiloft. Ik ging allerlei winkels af en sprak handelaren, maar alles wat ik proefde was niet goed genoeg. Ik wilde heel graag juist die champagne die ik in mijn hoofd al had gevonden, met precies de goede smaak. Niet te veel bubbels, niet te weinig. Een fijne, licht zoete afdronk. Het stomme is dat er eigenlijk helemaal niet zo veel verschillende soorten champagne bestaan. Het mag namelijk alleen champagne genoemd worden als het in die specifieke regio in Frankrijk gemaakt is. Maar binnen die regio heb je ook veel verschillen. De perfecte champagne vond ik net op tijd.