Wat zijn Bikini’s – Wat voor soorten bikini dames zijn er?

bikini dames

Er bestaan veel verschillende soorten bikini’s op de markt. Maar waar komt de naam bikini dames nou eigenlijk vandaan? In 1946 verkleinde Louis Réard het broekje zodat nu de navel volledig zichtbaar werd en noemde het badpak naar het eiland Bikini waar net daarvoor een atoombom was getest. De bikini moest inslaan als een ‘anatomische bom’. De bikini werd sindsdien steeds meer verkocht. Waardoor de andere badpakken een beetje weg vielen. Waarom bikini? Vrouwen dragen een bikini om hun borsten te bedekken. Dat doen ze omdat verwacht wordt dat vrouwen wat preutser zijn dan mannen. Mensen gingen vroeger in koetsjes naar het strand. Zelfs mannen droegen in die tijd een zwempak dat het lichaam bedekte.

Energetic two happy woman friends in colorful bikinis jumping at the beach in summer blue sky background

Welke soorten bikini’s zijn er?

De volle cup-bikini:

Volle of ‘hele’ cups kapselen je borsten helemaal in. Het resultaat? Je boezem krijgt excellente ondersteuning. Een volle cup-bikini geeft je een zelfverzekerd gevoel én zit uiterst comfortabel – zeker  als je een grotere cupmaat hebt.

De voorgevormde bikini:

Deze bikini is voorgevormd in de vorm van ronde en volle borsten. De cups zijn verstevigd en meestal voorzien van een beugel. Een voorgevormde bikini voelt stevig en comfortabel én geeft je een elegante look. 

De niet-voorgevormde bikini:

Fashionista’s zijn helemaal weg van dit op-en-top vrouwelijke bikini type. Dankzij het soepele stof voelt het alsof je geen bikini draagt. Je borsten vullen de cups. Het resultaat? Je niet-voorgevormde bikini toont de natuurlijke vorm van je boezem.

De balconnet bikini:

De cups van een balconnet bikini lopen rechter  over je boezem – vandaar zijn naam. De horizontale belijning accentueert je borsten op een elegante manier. Bovendien geniet je boezem van optimale ondersteuning. Veel vrouwen zijn fan van de vintage uitstraling.

De plunge bikini:

Met een plunge bikini ga je voor een diep decolleté. Dit bikini type creëert een sensuele en vrouwelijke look. Beetje speels ook.